НОВИНИ

Денонощно видеонаблюдение в Пловдив срещу вандалски прояви

bnt avatar logo
от БНТ
16:23, 03.09.2020
Чете се за: 00:47 мин.
У нас

В Пловдив активираха денонощна видеосистема за противодействие на вандалските прояви. Камерите са монтирани в два от големите подлези в центъра на града и зони, където често се трошат съоръжения и инфраструктурни обекти.

До началото на лятото откритата сцена в парк на булевард Марица в Пловдив беше подложена на серия хулигански атаки.

Георги Стаменов – кмет на район „Централен"-Пловдив: Надписи, изкъртвания – един малък ужас, това наложи да направим пълен ремонт на сцената и да монтираме видеонаблюдение.

Новата наблюдателна система е изградена по договор с мобилен оператор и обхваща терени между два булеварда и част от инфраструктурата под земята.

Повече от 20 камери, покриват с видеосигнал четири зони от центъра на Пловдив. Включително подлезите и парка край река Марица.

"Във всеки един момент, абсолютно всяка територия, всяка част на града обхваната от системата за техническа охрана е напълно защитена, дори нещо да се случи ще последва моментална реакция", уверява и Никола Гечев.

След едномесечен тест от днес видеонаблюдението е в работен режим. Особено много ще се разчита на него през нощта.

Ангел Ангелов – търг. директор на фирмата изпълнител: Достатъчно добра видимост имат камерите и във тъмната част на денонощието, така че визията 24/7 е достатъчно добра.

Общата стойност на проекта за видеонаблюдение е 19 000 лева, като близо две трети от парите са използвани за ремонт на охраняваните обекти.

Автор: Димитър Димитров

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Русенският университет започва учебната година присъствено
Русенският университет започва учебната година присъствено
Тонове пластмасови отпадъци са изоставени в двора на варненска фирма
Тонове пластмасови отпадъци са изоставени в двора на варненска фирма