НОВИНИ

Денвър Нъгетс и Индиана Пейсърс намалиха пасива си в полуфиналните плейофите на двете конференции в НБА

денвър нъгетс индиана пейсърс намалиха пасива полуфиналните плейофите конференции нба
bnt avatar logo
от БНТ
09:23, 11.05.2024
Чете се за: 02:30 мин.
Спорт

Денвър Нъгетс записа първа победа в полуфиналите на Западната конференция в НБА през този сезон, надигравайки със 117:90 Минесота Тимбъруулвс.

С успеха Никола Йокич и компания се върнаха в серията срещу "вълците" и намалиха пасива си на 1-2 победи.

Рано тази сутрин българско време в Минеаполис действащите шампиони в НБА и Минесота изиграха равностойни първи минути, но още преди края на първата четвърт гостите поеха изцяло контрола върху събитията на паркета.

От този момент нататък Денвър започна да трупа аванс, който в един момент достигна 34 точки при 109:75 в хода на последната част.

Никола Йокич остана на асистенция от "трипъл-дабъл" за победителите, завършвайки с 24 точки, 14 борби и 9 асистенции, докато с 24 точки се отчете и Джамал Мъри. За Минесота 19 пункта реализира Антъни Едуардс.

Полуфиналната серия в Западната конференция между Тимбъруулвс и Нъгетс продължава с още един двубой в Минеаполис, който ще се изиграе в понеделник рано сутрин (13 май).

Междувременно на Изток Индиана Пейсърс също намали изоставането си на 1-2 успеха в серията срещу Ню Йорк Никс, след като спечели първото си домакинство със 111:106.

Пейсърс на два пъти пропиляваха двуцифрена преднина в хода на мача, но в края Андрю Немхард реализира ключова тройка със стрелба от над 9 метра, за да изведе своя тим напред при 109:106. Впоследствие пък Арън Несмит беше точен на два пъти от наказателната линия, с което подпечата победата на Индиана.

Тайрийз Халибъртън отбеляза 35 точки за успеха, а Паскал Сиакам се отчете с 26. От другата страна Донте Ди Винченцо също приключи с 35 пункта.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Необичайно сияние край гр. Кула
Необичайно сияние край гр. Кула
Младежи спасиха заклещена в дълбок изкоп сърничка
Младежи спасиха заклещена в дълбок изкоп сърничка