НОВИНИ

Денвър намали изоставането си срещу Лейкърс

Борил Гочев
от Борил Гочев
13:08, 23.09.2020
Чете се за: 00:44 мин.
Баскетбол
денвър намали изоставането лейкърс

Отборът на Денвър Нъгетс намали изоставането си във финалния сблъсък на Западната конференция срещу шампионите от редовния сезон ЛА Лейкърс след като спечели третия мач със 114:106.

По този начин "езерняците" вече водят с 2:1 победи в серията.

След драматичната загуба в предишния мач, играчите на Денвър бяха пределно решени този път да стигнат до успеха и на два пъти отваряха стряскаща разлика, която достигаше до 20 точки в тяхна полза.

Въпреки това ЛеБрон Джеймс и компания успяха и на двата пъти да стопят изоставането си, за да се доближат само на три пункта от Денвър в последните минути на мача.

В този решителен момент, в герой за Нъгетс се превърна Джамал Мъри, който с две ключови тройки донесе победата на своя тим и запази шансовете му да стигне до финалите на НБА.

Именно Мъри бе най-резултатен на паркета, завършвайки с 28 точки, 12 асистенции и 8 борби. Пореден силен мач за Денвър направи и сърбина Никола Йокич, който приключи с 22 точкии и 10 борби. Джеръми Грант пък записа най-резултатния двубой в своята кариера, отбелязвайки 26 пункта.

За ЛА Лейкърс с трипъл-дабъл приключи ЛеБрон Джеймс, 30 точки, 10 борби и 11 асистенции, а Антъни Дейвис се отчете с 27 пункта, но дори това не помогна на "езерняците" да стигнат до трети пореден успех.

Мач номер 4 от серията е в четвъртък.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Строежът на "Саграда Фамилия" няма да приключи през 2026 година
Строежът на "Саграда Фамилия" няма да приключи през 2026 година
Томова с успех на старта на квалификациите на Ролан Гарос
Томова с успех на старта на квалификациите на Ролан Гарос