НОВИНИ

Депутати искат промяна в правилника на НС заради оглавената от "Възраждане" комисия за службите

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
17:55, 19.01.2024
Чете се за: 02:05 мин.
У нас
Слушай новината

Спешни промени на правилника на Народното събрание поиска председателят на групата на ДПС Делян Пеевски. Причината е, че на ротационен принцип депутат от "Възраждане" е застанал начело на комисията за контрол на спецслужбите в парламента.

Според ДПС така е застрашена националната ни сигурност. Ще предложат тази комисия да има постоянен председател и да отпадне ротацията. От ГЕРБ и ПП-ДБ подкрепиха предложението.

"Проруската партия "Възраждане" оглави контрола на българските спецслужби - това е най-големият скандал. Не знам защо колегите от атлантическото мнозинство въобще не го коментират това нещо. Но това е най-големият скандал, една проруска партия, това е - застрашена е нашата национална сигурност", заяви Делян Пеевски-председател на ПГ на ДПС.

"Понеже виждам доста колеги от ПП-ДБ, които слушат. Вчера комисията за контрол над службите имаше кворум, благодарение на тях и този председател беше избран и се надявам да ги питате след малко защо постъпиха така вчера. А иначе, разбира се, че съм на мнение, че тази комисия трябва да се превърне в една постоянна комисия и да се направи нов избор", каза Бойко Борисов - председател на ГЕРБ.

"За мен те заемат много силни антиевропейски позиции. България и нашият устрем за България е да е една нормална европейска държава. Аз лично също съм на мнение, не съм говорил с групата, сега ще го направя, но аз също не мисля, че службите могат да бъдат допуснати да бъдат председателствани в тази комисия от "Възраждане", обясни Кирил Петков - съпредседател на ПП-ДБ.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Акция срещу Васил Божков: Полицията обискира офиси на хазартния бос (ОБЗОР)
Акция срещу Васил Божков: Полицията обискира офиси на хазартния бос (ОБЗОР)
Етър надигра Литекс по време на зимната подготовка
Етър надигра Литекс по време на зимната подготовка