НОВИНИ

Депутатите продължават дебатите по промените в Изборния кодекс

Десислава Маркова
от Десислава Маркова
12:59, 25.11.2022 (обновена)
Чете се за: 04:10 мин.
У нас
Слушай новината

Депутатите продължават работа с дебат на второ четене по промените в Изборния кодекс. Точката беше включена извънредно в днешния ред като след цял ден дебати вчера народните представители стигнаха само до името на законопроекта.

Вчера след часове спорове: Депутатите стигнаха само до името на измененията в Изборния кодекс

Заради промените в Изборния кодекс тази сутрин депутатите гласуваха заседанието да продължи до 15.00 ч. и отложиха петъчния парламентарен контрол. Малко след 14.00 часа обаче народните представители решиха да продължат с дискусията докато не приключат с изказванията по изчетените вече 16 параграфа.

Настимир Ананиев, ПП: "Бойко Борисов ги отложи, уведоми ни през телевизора всъщност, че тези предложения няма да се случат. За съжаление в ГЕРБ никога не сме виждали някаква индивидуалност, всичко се следва каквото каже вожда".

Десислава Атанасова, ГЕРБ-СДС: "Смятам, че далеч по-добре е да си смениш мнението с аргументи, отколкото да си смениш партията без аргументи".

Кирил Петков, ПП: "Мотивът може да е само един и това, за съжаление, е да се открадне демократичният вот на българските граждани. Всъщност, ако се замислите и не знам дали от там е инспирирана тази поправка във филма "Бандата на Оушън", преди да откраднат парите от сейфа изключват камерите".

Десислава Атанасова, ГЕРБ-СДС: "Без, разбира се, да цитирам имена на филми, защото се сетих за един съвестки - "Ходене по мъките". Слушайки възможностите за кражба на вот. Извинявам се, но ако смятате, че въвеждането на видеонаблюдение не е гаранция, че процеса става по-прозрачен и по-публичен...".

Мустафа Карадайъ, ДПС: "Много тревожно е 70% от гласовете на общинско ниво да са невалидни, за мен е тревожно, а в една секция. Не това е много тревожно - ще видя секцията и ще я проверя дори".

Георги Свиленски, БСП: "Защо няма да го оттеглим? Защото откраднахте изборите. Затова БСП няма да оттегли закона. Защото вашият съпредседател и бивш премиер - ето там дойде и каза оттеглете закона и ще ви дам кодовете. Кой е той, че ще държи кодовете на машините? Това, че стоим и мълчим не значи, че не може да говориме".

Кирил Петков, ПП: "Моля, да си поправите и да оттеглите вашите твърдения. Единственото, което ви казах е, че ние сме готови и пак го заявявам, да подкрепим всякакви предложения за одитиране на кода на машините.

Георги Свиленски, БСП: "Нали знаете, кой настъпва само два пъти мотиката по един и същи начин. Защо го правите? Защо искате да повторя това, което казах преди половин час?".

Кирил Петков, ПП: "Следващата седмица ще подам дело, иск срещу вас, както подадох и за г-н Борисов".

Вижте повече в прякото включване на Десислава Маркова

Народното събрание реши да отложи предвидения за днес парламентарен контрол за следващата седмица. Извънредно заседание ще се състои във вторник, 29 ноември, от 10.00 ч. Тогава депутатите ще обсъдят на първо четене удължения закон за бюджета за следващата година и след това ще има парламентарен контрол.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Семейства от Благоевград получават безплатно дърва за огрев
Семейства от Благоевград получават безплатно дърва за огрев
Жена от Добрич даде над 35 000 лева на ало измамници, представили се за полицаи
Жена от Добрич даде над 35 000 лева на ало измамници, представили се за полицаи