НОВИНИ

Депутатите ще могат да получават заплатите си на ръка

депутатите получават заплатите ръка
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БНР
19:48, 15.12.2021
Чете се за: 01:30 мин.
У нас
Слушай новината

Председателят на НС и неговите заместници да могат да участват в ръководствата на постоянните комисии. Това реши Временната комисия, която изработва промените в парламентарния правилник на продължилото повече от 6 часа заседание.

Създават се две нови комисии - едната е по туризъм. Втората е по превенция и противодействие на корупцията. Тя ще има право да изслушва и провежда обсъждания с главния прокурор и ръководителя на Инспектората на ВСС. На всеки три месеца комисията ще изисква доклад от КПКОНПИ и може да задължава председателя и членовете да се явяват на изслушване.

На заседанието беше прието депутатите да могат да получават възнагражденията си и не по банков път, а на ръка, ако пожелаят.

Обсъждането на правилника влиза като точка в дневния ред на депутатите в четвъртък.

Коледната ваканция на депутатите да бъде отменена или намалена. Това е обсъждано днес на Председателския съвет в НС между ръководствата на парламентарните групи. Окончателно решение още няма, но надделява мнението тя да бъде ограничена в дните непосредствено между Рождество и Нова година, като народните представители се върнат на работа още в първата работна сряда на януари. Окончателно решение ще бъде взето идната седмица.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
След пожара: Събират средства в помощ на семействата от блока в Благоевград
След пожара: Събират средства в помощ на семействата от блока в Благоевград
Георги Свиленски: Срокът на мораториума върху цената на тока ще е 3 месеца
Георги Свиленски: Срокът на мораториума върху цената на тока ще е 3 месеца