НОВИНИ

Десетима от ЦСКА надвиха Арда след два гола на Кайседо

цска постави висока цена кайседо
Снимка: ПФК ЦСКА
bnt avatar logo
от БНТ
20:55, 28.10.2021
Чете се за: 02:00 мин.
Спорт
Слушай новината

ЦСКА победи Арда Кърджали с 2:0 в мач от 1/8-финалите на Купата на България. Жорди Кайседо отбеляза попаденията за победителите, а Брадли Мазику бе изгонен през втората част. През изминалия сезон столичани победиха кърджалии с 1:0 във финала на турнира.

Още в 6-ата минута играчите на Стойчо Младенов изпратиха топката в противниковата врата. Жорди Кайседо влезе в единоборство с противниковия вратар Иван Караджов и успя да му отнеме топката, за да я промуши зад него. При сблъсъка еквадорецът извърши нарушение и попадението не бе зачетено.

В 22-ата минута домакините успяха да открият резултата на стадион "Българска армия". Жорди Кайседо даде преднина на "червените". Центриране на Греъм Кери от корнер намери Томас Лам на първа греда. Защитникът продължи топката към нападателя, който се разписа от непосредствена близост.

Именно футболистът с № 9 удвои преднината за "армейците" в 36-ата минута. Нападателят отново се разписа на празна врата след успоредно на голлинията подаване от Георги Йомов.

Втората част започна със затруднение за домакините. Брадли Мазику получи директен червен картон, след като препъна Иван Коконов, който се измъкваше сам срещу Димитър Евтимов.

Въпреки численото предимство гостите не успяха да стигнат до гол.

В неделя (31 октомври) от 16.30 ЦСКА посреща Локомотив Пловдив в столицата в мач от първенството. Ден по-късно Арда гостува на ЦСКА 1948 от 18.00 часа.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Посланията на партиите в "Гласовете на България" (28.10.2021)
Посланията на партиите в "Гласовете на България" (28.10.2021)
За първи път от 30 години: Организациите на македонските българи на посещение у нас
За първи път от 30 години: Организациите на македонските българи на посещение у нас