НОВИНИ

Десетки паднали дървета и сериозни щети по колите след бурята в Пловдив (Снимки)

bnt avatar logo
от БНТ
08:00, 02.07.2021 (обновена)
Чете се за: 03:05 мин.
У нас
Слушай новината

Бурята не подмина и Пловдив. Десетки сигнали за изпочупени автомобили в града. Няма пострадали хора. Гражданска защита и пожарната служба са реагирали на повече от 70 сигнала за паднали дървета. Мобилизирана е цялата налична общинска техника за разчистване на тротоарите и улиците.

Ситуацията в Пловдив постепенно се нормализира. Близо 12-13 часа след мощната буря, която се разрази в Пловдив снощи, все още има следи от цели свлекли се дървета.

Снощи около 20.00 ч. вчера през града преминава буря, придружена със силен дъжд и ураганен вятър. Повредени автомобили и изкоренени дървета е имало във всички квартали на града. Скъсани са били електрически жици, има и оплетени в електропроводите клони. През цялата нощ дежурните екипи на електроразпределителното дружество са работили по отстраняването на щетите със захранването. На няколко места в града за кратко е спрял токът.

Няма пострадали хора или наводнени жилища.

Тази сутрин Явор Симеонов е трябвало да пътува за Панагюрище. Когато излиза от дома си обаче, заварва новата си кола изпочупена от паднало дърво.

"Дървото е нарязано на парчета, но като изключим това, друго не е направено. Тази сутрин викнах пожарната, но като дойдоха тук, казаха, че дървото вече е нарязано и разчистването е ангажимент на гражданите. Направиха няколко снимки и казаха да се обадя в общината да си извадя протокол за произшествието. Тук имаше още един камион с пострадала каросерия. В багажника му имаше два дънера", разказа той.

Десетки са сигналите за щети по автомобилите в целия град.

"Доста дървета имаше паднали, доста автомобили има увредени смачкани капаци, счупени прозорци. Към 11.30 ч. вечерта служители на "Чистота" метяха булевардите, защото имаше страшно много листна маса, което е предпоставка за ПТП-та", каза кметът на район "Централен" Георги Стаменов.

Екипите на поддържащите общински фирми, застрахователи и пътна помощ от рано сутрин обикалят множество адреси.

Сред най-сериозните щети са тези по улица "Леонардо да Винчи" в Пловдив. Две дървета са се свлекли. Като по чудо няма пострадали хора, но пейката пред блока е почти унищожена.

Всички пътни артерии в Пловдив са разчистени и проходими. Няма райони без ток.

Репортер: Николай Райшинов

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Младежите ни ще играят три контроли с Франция "Б" на легендата Бернардо Резенде
Младежите ни ще играят три контроли с Франция "Б" на легендата Бернардо Резенде
Парадокс: Заради спор със съсед ограда пречи на мъж да излезе от дома си
Парадокс: Заради спор със съсед ограда пречи на мъж да излезе от дома си