НОВИНИ

Десислава Величкова: Постигнахме това, за което бяхме дошли

Борил Гочев
от Борил Гочев
20:53, 10.07.2023
Чете се за: 03:02 мин.
Спорт
десислава величкова постигнахме бяхме дошли
Снимка: БФ Волейбол
Слушай новината

Селекционерът на българския национален отбор по волейбол за мъже до 17 години Десислава Величкова сподели, че е много доволна след спечелената титла по време на Балканиадата в Тирана, Албания, която завърши днес.

По нейни думи всички в състава са напълно удовлетворени от постигнатото, а това ще вдъхне допълнително увереност на родните волейболисти за предстоящото европейско първенство за тяхната възраст.

"Доволна съм от представянето на момчетата. Постигнахме това, за което бяхме дошли. Тръгваме си удовлетворени. Една сериозна крачка към европейското първенство. Това дава на момчетата повече самочувствие, повече увереност и видяхме конкурентите докъде са преди европейското", започна Величкова пред сайта на БФ Волейбол.

"Първият мач на всякакво първенство е тежък от психологическа гледна точка. И нашият отбор дойде на Балканиадата без контролни срещи. Това, според мен, оказа малко влияние. Но показахме характер, желание и излязохме победител срещу Румъния", допълни тя.

Българският селекционер коментира още и дали индивидуалните награди дават допълнителна мотивация на младите състезатели.

"Абсолютно – да! Това е оценка за техните възможности и качества, и надявам се, това да им помогне да са още по-концентрирани и отдадени в тренировките", сподели Десислава Величкова.

Капитанът на селекцията ни до 17 години Петьо Иванов пък определи титлата от Балканиадата като "изключително ценна" и допълни, че тимът ни заминава за европейското първенство с амбиции за медал.

"Изключително ценна е, защото това е първата на този отбор. И се надяваме да не и последната. Много се трудихме през последния месец, за да я постигнем и си свършихме работата, както трябва. Казахме си, че излизаме във всеки мач 100 процента, за да сме победители", заяви младият волейболист.

"Това са изключително силни отбори, въпреки категоричните ни резултати срещу тях. Но конкуренцията, която ни очаква по време на европейското първенство в Подгорица, ще е много по-силна и затова трябва да сме изключително концентрирани върху случващото се. Със сигурност ще тръгнем с вдигната глава, защото все пак отиваме за медал", коментира още капитанът на България U17.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ивайло Петев: Подхождаме с уважение към Балкани, нашата цел е да излезем победители
Ивайло Петев: Подхождаме с уважение към Балкани, нашата цел е да излезем победители
Естонски гражданин се удави на плаж Иракли
Естонски гражданин се удави на плаж Иракли