НОВИНИ

Десподов разтрогва с Каляри, обявиха колко милиона е взел ЦСКА за играча

bnt avatar logo
от Калоян Николов
13:03, 03.04.2021
Чете се за: 00:50 мин.
Български футбол
десподов разтрогва каляри обявиха милиона взел цска играча

Преди дни излезе информация, че националът на България - Кирил Десподов е дал на съд италианския елитен Каляри заради две неизплатени заплати. Световната асоциация на професионалните футболисти (FIFPro) пояснява, че възнагражденията, които Десподов трябва да получи от своя тим са за месеците юли и август 2020 г.

Според медиите на "Ботуша" сумата, за която претендира българският футболист е 34 000 евро. Той е уведомил ръководството на клуба, че ако заплатите не му бъдат изплатени в 20-дневен срок, ще разтрогне своя контракт. По всичко изглежда, че Каляри не е изпълнил искът на Десподов и затова се е стигнало до съд.

Очаква се решение по този казус да има до 19 май.

В материала на "centotrentuno.com" се споменава и трансферната сума, която Каляри е превела на ЦСКА-София за услугите на футболист №1 на България за 2018 г.

Първоначално италианците са направили транш от 570 000 евро за наем, а след това са изплатили още 3 400 000 евро за закупуването на Десподов от "Българска армия" (б.а. цитират се официалните финансови отчети на клуба).

Съществуват два варианта, в които казусът "Десподов - Каляри" да се развие. Първият е искането на Десподов да бъде прието. Тогава Каляри ще бъде задължен да му плати въпросните 34 хиляди евро, но може да се стигне и до сериозно наказание за клуба, включително и отнемане на точки.

Вторият е съдът да отсъди в полза на Каляри, като в този случай Десподов трябва да се върне при тях след изтичане на наема му в Лудогорец.

“Но доворието между двете страни изглежда безнадеждно нарушено”, обощава авторът на материала Матео Зизола.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ясен Радев: Ще се боря със зъби и нокти за световната титла
Ясен Радев: Ще се боря със зъби и нокти за световната титла
Мартин Чой: Свършихме страхотна работа по време на тестовете на „Льо Ман“
Мартин Чой: Свършихме страхотна работа по време на тестовете на „Льо Ман“