НОВИНИ

Детският лагер в Албена очаква първите групи в края на юни

bnt avatar logo
от БНТ
12:41, 09.06.2020
Чете се за: 01:00 мин.
Регионални

Заради пандемията от COVID-19, сезонът на летните лагери за деца у нас се забави с близо месец. След разхлабването на мерките в много от тях вече започна усилена подготовка. Детският лагер в Албена очаква първите групи да дойдат в края на юни.

Всяка година летният лагер в курорта Албена посреща над 1000 деца от Русия, Беларус, Молдова и Украйна. Заради пандемията от коронавируса обаче, първите групи тази година ще са само от България.

Надя Вълкова - управител: За съжаление все още няма точна информация кога ще бъдат отворени границите на държавите, основни партньори. Има дечица, които завършват училище, които заминават, които не могат да си преместят пътуването по-късно.

За да се гарантира безопасността на децата, в лагера ще бъдат въведени строги санитарни мерки.

Надя Вълкова - управител: Да има шлемове, да има маски или очила, да има стикери, които да посочват необходимостта и изискването да няма струпване на маси.

Дезинфекция на помещенията ще се извършва ежедневно, а за здравето на децата денонощно ще се грижи медицински екип. Броят на учениците, настанени в една стая, също ще бъде намален.

Надя Вълкова - управител: Мислим да бъдат по двама, въпреки че изискванията, сериозните, разрешават трима. Нашите стаи са големи, те са приспособени за това именно, но няма да рискуваме.

Лагерът разполага и с големи открити пространства, което ще улесни взимането на всички предпазни мерки. Храненето на децата ще става при строг контрол.

Надя Вълкова - управител: Посочва си какво от храната, която е зад защитна преграда, прозрачна, каквото би искало. Всичко това се сипва само от готвача, като накрая на шведската маса.

Организаторите очакват това лято лагерът да бъде посетен от около 500 деца. Надяват се в края на сезона да дойдат и групи пенсионери.

Автор: Петя Иванова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Акция срещу мафията в Италия – арестуваха братята на сенатор
Акция срещу мафията в Италия – арестуваха братята на сенатор
В Италия: Интер дава 500 хил. евро за Никола Илиев
В Италия: Интер дава 500 хил. евро за Никола Илиев