НОВИНИ

Детското отделение в Русе получи дарение бактерицидни лампи

bnt avatar logo
от БНТ
14:01, 23.12.2020
Чете се за: 01:15 мин.
У нас
Слушай новината

Мобилни бактерицидни лампи и осветителни тела дариха днес от синдикалната организация на служителите на Министерство на вътрешните работи на детското отделение в Русе.

Кампанията „Служителите на МВР са достойни хора“ е национална и се прави за трета поредна година. За това време полицаите и пожарникарите са помогнали на много болнични отделения и деца в нужда в цялата страна. До момента са раздадени 60 000 лева.

Мобилните бактерицидни лампи са необходими за обеззаразяване на болничните стаи, каза началникът на Педиатричното отделение в УМБАЛ „Канев“ д-р Ева Цонкова, като по този начин ще се осигури по-добра дезинфекция.

По-късно през деня от синдиката на пожарникарите и спасителите от Русе дариха хранителни продукти на децата от два центъра за настаняване от семеен тип. Избрахме тях, каза председателят на му Иван Димитров, защото при рутинните огледи за пожарна безопасност сме влизали там и искаме да ги зарадваме за Коледа.

Тази година русенските полицаи направиха и календар, който продават благотворително. Събраните средства ще бъдат предоставени на КОВИД-отделенията в града.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ЦСКА, Реал (Мадрид) и Макаби (Тел Авив) с победи в Евролигата
ЦСКА, Реал (Мадрид) и Макаби (Тел Авив) с победи в Евролигата
Сити разби Арсенал за място на 1/2 финалите за Купата на Лигата
Сити разби Арсенал за място на 1/2 финалите за Купата на Лигата