НОВИНИ

Девет нови случая на COVID-19 в русенска област, един починал за последното денонощие

девет случая covid русенска област един починал последното денонощие
bnt avatar logo
от БНТ
15:08, 20.08.2020
Чете се за: 00:40 мин.
Регионални

По данни на Регионалната здравна инспекция за последното денонощие на територията на област Русе са регистрирани девет нови случая на коронавирус. Става дума за двама мъже и пет жени между 18 и 88 години, както и за две момичета на 9 и 16 години. Всички те са от гр. Русе.

Мъжете, които са на 33 и 46 години, както и 88-годишна жена, са хоспитализирани в инфекциозното отделение на УМБАЛ „Канев“. И тримата са в стабилно състояние.

Останалите шест души са на домашна изолация, без сериозна клинична симптоматика.

През вчерашния ден е починала жена на 91-годишна възраст от дома за стари хора „Възраждане“. Тя е била хоспитализирана в инфекциозното отделение на Университетска болница „Канев“.

Жената е имала и придружаващи сърдечно-съдови заболявания, като още при приемането си в лечебното заведение е била в тежко състояние. Така смъртните случаи на хора с COVID-19 от област Русе станаха 14, като осем от тях са от дома за стари хора.

Общият брой на диагностицираните с COVID-19 в областта достигна 282-ма души, като активните случаи към момента са 62. От тях 24-ма са на болнично лечение.

За изминалите 24 часа броят на излекуваните се е увеличил с още двама души и от началото на пандемията те вече са 206, като 57 от тях са от дома за стари хора „Възраждане“.

Автор: Венета Николова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
4 извънредни мерки са осигурени за гроздо и винопроизводителите през настоящата година
4 извънредни мерки са осигурени за гроздо и винопроизводителите през настоящата година
Боян Йорданов: Излизаме за победа във всеки мач
Боян Йорданов: Излизаме за победа във всеки мач