НОВИНИ

Девойките с ударно начало на Европейското първенство по волейбол

Борил Гочев
от Борил Гочев
17:34, 10.07.2021
Чете се за: 01:50 мин.
Спорт
девойките ударно начало европейското първенство волейбол
Слушай новината

Националният отбор по волейбол за девойки направи мечтан старт на Европейския шампионат за тяхната възраст, след като в първия си мач надиграха с 3-0 гейма (25:21, 25:17, 25:22) отборът на Италия.

Момичетата на Диян Боюклиев изиграха много силен двубой срещу "Скуадра Адзура", печелейки безапелационно всеки един от геймовете.

Първата част започна равностойно, като двата отбора се движеха близо в резултата до 10-та точка. Тогава българките натиснаха и успяха да си осигурят преднина от 6 точки при 10:16. В края италианките опитаха да се върнат в битката, но младите "лъвици" не позволиха да се стигне до обрат и спечелиха първия гейм.

Втория отново беше изцяло контролиран от нашите момичета, които поддържаха постоянен аванс от две точки. След средата на частта обаче момичетата на Боюклиев направиха по-сериозно откъсване, което им помогна да поведат с 2-0 гейма след 25:17.

Третата част бе най-оспорвана, като италианките дори поведоха при 21:19. Последва обаче страхотна серия за българките, които спечелиха всяка една от следващите 6 точки, за да сложат точка на спора след 25:21 и 3-0 гейма,

Най-резултатна за победата стана диагоналът Ива Дудова. Състезателката на Марица наниза 15 точки, колкото записа и италианката Амели Вегето.

В следващия си мач утре България се изправя срещу отбора на Румъния, който по-късно днес ще играе срещу домакините от Словакия.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мащабни горски пожари в руската Челябинска област
Мащабни горски пожари в руската Челябинска област
Кръвните тестове на папата са добри и се възстановява след операцията
Кръвните тестове на папата са добри и се възстановява след операцията