НОВИНИ

Девойките с втора поредна чиста победа на Европейското по волейбол

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:34, 12.07.2021
Чете се за: 01:55 мин.
Спорт
Слушай новината

Националният отбор на България за девойки до 16 години записа втори пореден категоричен успех на Европейското първенство по волейбол за тяхната възраст в Унгария и Словакия.

След успешния старт на шампионата срещу Италия, вчера беше надигран и съставът на Румъния, отново с 3:0 гейма (25-16, 25-17, 25-19).

Момичетата на Диян Боюклиев не оставиха съмнение в превъзходството си като бяха повече от категорични във всеки един гейм.

Те започнаха ударно двубоя, като набързо поведоха с 20-9 точки в първата част и комфортно я затвориха след 25-16.

Вторият гейм протече по сходен начин, като младите "лъвици" рано-рано натрупаха преднина, която им позволи да удвоят аванса си в резултата след 25-17.

Третата част беше най-равностойна, като румънките съумяха да се задържат в резултата до към средата до гейма, след което обаче младите ни волейболистки се откъснаха и след 25-19 сложиха точка на спора.

За съжаление тази победа беше белязана и от два неприятни момента. Първо дигоналът ни Ива Дудова напусна терена, след като сблъска главата си със своя съотборничка, а после Михаела Иванова също бе изкарана от игра заради контузия в коляното.

Мария Габриела-Миличевич стана най-резултатна за българките със своите 12 точки, а Ива Дудова и Дияна Борисова добавиха по 10.

Днес девойките на България се изправят срещу връстничките си от Сърбия, които до момента записаха една победа и една загуба.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
След парламентарните избори в Молдова: Партията на президентката Санду печели вота
След парламентарните избори в Молдова: Партията на президентката Санду печели вота
Забавяне в приема на протоколите от СИК в чужбина
Забавяне в приема на протоколите от СИК в чужбина