НОВИНИ

Дея спорт отново победи Триглав Кран и продължава напред в Европа

дея спорт отново победи триглав кран продължава напред европа
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
21:44, 01.11.2023
7734
Чете се за: 02:07 мин.
Спорт
Слушай новината

Дея спорт Бургас се класира за 1/16-финалите в третия по сила европейски клубен турнир по волейбол за мъже "Чалъндж къп" след нов успех срещу словенския Триглав Кран.

След като преди седмица бургазлии се наложиха с 3:1 като гости, днес пред собствена публика в зала "Младост" момчетата на Франческо Кадеду спечелиха със същия резултат - 3:1 (25:22, 25:15, 20:25, 25:20) и така продължават към следващата фаза.

Българският тим изигра силни първи два гейма, в които доминираше и логично спечели след 25:22 и 25:15, но в третия гостите бяха по-добрият отбор и въпреки опита на Дея да се върна в битката словенците намалиха пасива си след 25:20 в своя полза.

Четвъртата част беше равностойна, но в крайна сметка след 18:18 домакините взеха инициатива и до края на изпуснаха, за да сложат точка на спора след 25:20 и точно 100 минути игра.

За победителите Закари Паланкай-Омошеби беше най-полезен със своите 13 точки, а опитният Валентин Братоев и Матеус Коща добавиха по 9. От другата страна Неманя Перуничич завърши с 15 пункта, ставайки и най-резултатния играч в мача.

По този начин Дея спорт продължава с участието си в Европа, а в спор за място на 1/8-финалите в турнира "Чалъндж къп" бургазлии ще се изправят срещу френския Сен Назер. Първият двубой ще се състои на 28 ноевмри и ще се изиграе на брега на Атлантическия океан.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Латина с първа победа в Италия, Иван Алипиев бе избран за MVP
Латина с първа победа в Италия, Иван Алипиев бе избран за MVP
Арда и Левски се занулиха в Кърджали
Арда и Левски се занулиха в Кърджали