НОВИНИ

Деян Николов е кандидатът на "Възраждане" за кмет на София

Виолета Русенова
от Виолета Русенова
11:14, 04.07.2023
Чете се за: 02:30 мин.
У нас
деян николов кандидатът възраждане кмет софия
Снимка: БТА
Слушай новината

Деян Николов е кандидатът за кмет на София на "Възраждане". Той е икономист, сред учредителите на софийската организация на партията.

"Столицата е най-големият град и до голяма степен най-важният, но има и огромни проблеми. Моделът на управление остава един и същ. Имаме огромен ресурс, но, за съжаление, той се разпределя по несправедлив начин. Без значение кой е кмет, моделът на управление е един и същ", заяви Николов.

"Ще предложим кандидат, който ще направи столицата град за пример, нещо, което сега не е така. Да направим така, че София да се превърне в мечтан град за отглеждане на деца", заяви при представянето лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов.

"Столицата има огромни проблеми. София не е само на софиянци, тя е лицето на България, това е 13-ият по големина град в Европа", посочи още Костадинов.

Според Николов моделът трябва да се промени и да има децентрализация на власт.

"Аз не мога да отида и да ремонтирам лично всяка плочка в София, в момента едни хора живеят в затворени комплекси, а други в гета. Кметът не трябва да мери фугите. Той трябва да има визията за развитието на града не за следващите 4 години, а 14 години. Софиянци трябва да бъдат питани много често по наболели теми в града и поемам ангажимента да има местни референдуми много често", заяви Николов.

Сред основните приоритети на "Възраждане" са мерки за задръстванията и пренаселването на София, тъй като градът не расте по площ, София, по думите му, е сбита в центъра; чистотата и мерки срещу замърсяването на въздуха; облагородяване и поддръжка на големите тревни площи.

Снимки: БТА

"Целта, която си поставяме, е спечелване на изборите, участие на балотаж и спечелване на балотажа. И 10-15 общински съветници", обобщи Костадин Костадинов.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Отпадат сертификатите за преболедуване и отрицателен тест за COVID-19
Отпадат сертификатите за преболедуване и отрицателен тест за COVID-19
Йордан Минчев обясни защо не е част от националния отбор по баскетбол през това лято
Йордан Минчев обясни защо не е част от националния отбор по баскетбол през това лято