НОВИНИ

Дигитални номади се събират в Банско за втори път

bnt avatar logo
от БНТ
17:41, 29.06.2021
Чете се за: 02:20 мин.
У нас
Слушай новината

Над 300 дигитални номади от 20 страни се събраха в Банско, за да обменят знания, опит и идеи и да работят в споделено пространство.

Номадският фестивал в Банско се провежда за втора поредна година, като се очаква номадите да останат в страната ни поне една седмица.

Дигиталните номади пътуват по целия свят и обикалят около 50 държави годишно. Те оставят свободния си дух да ги води на различни места по света за неопределено време.

"Това, че са на различни места по света не им пречи да работят, те имат работа, която може да се върши онлайн или която не е свързана с конкретна локация", каза доброволецът и съорганизатор на "Bansko Nomad Fest" Христина Митовска.

Банско е едно от малкото места в България, където се събират дигитални номади. Тази година номади има от почти 20 страни, сред които Съединените щати, Франция, Италия и Нидерландия, от където е Линда Лийс, която идва в страната ни за пореден път.

"Аз съм тук за четвърти път и тъй като работата ми е в туристическия бизнес, мога да работя от всякъде по света", каза дигиталният номад от Нидерландия Линда Лийс.

Програмата на чужденците е пълна с дискусии и лекции, но времето за българската природа и кухня, има специално място в нея. Уникалната природа и чистият въздух впечатлили младата нидерландка, когато дошла за първи път.

"Много ми харесва България, не знаех какво да очаквам, но всъщност открих много красива природа, много гостоприемни хора и много ми харесва да бъда в България", каза Линда Лийс.

Да бъдеш дигитален номад не е достатъчно да имаш достъп до интернет и сигурен доход, нужно е и свободно мислене. В това са убедени хората, избрали да пътуват и работят на различни места по света.

Репортер: Али Мисанков

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Чужденци са доброволци в Историческия музей в Каварна
Чужденци са доброволци в Историческия музей в Каварна
Окончателно: Явор Бахаров няма да лежи в затвора
Окончателно: Явор Бахаров няма да лежи в затвора