НОВИНИ

След обяд отново ще превали и прегърми

bnt avatar logo
от БНТ
12:47, 29.06.2021
Чете се за: 02:05 мин.
У нас
Слушай новината

След обяд на отделни места главно над планинските и североизточните райони ще превали и прегърми, докато над останалата част от страната ще се задържи слънчево. Максималните температури ще бъдат предимно между 32 и 37 градуса, по-ниски ще останат по Черноморието.

Утре повишението на температурите ще продължи и максималните температури ще бъдат между 34° и 39°. Заради опасно високите температури за цялата страна е в сила предупреждение от първа степен - жълт код.

Времето отново ще е слънчево, а следобедни превалявания и гръмотевици ще има главно в планинските райони в Западна България. Ще духа слаб, след обяд до умерен югоизточен вятър.

По Черноморието ще е предимно слънчево. В сутрешните часове може за кратко видимостта да е намалена. Максималните температури ще бъдат между 26 и 31 градуса. Температурата на морската вода е 24 - 25°. Вълнението на морето ще е слабо.

В следобедните часове главно в планините в западната половина на страната ще превали и прегърми. Ще духа предимно умерен източен вятър.

Хладно за сезона и с валежи ще бъде и утре в Западна Европа. Съществено захлаждане се очаква и в централните части от континента. Горещо и в повечето райони - слънчево, ще бъде на Пиренеите, Апенините, както и на Балканите.

У нас и в четвъртък ще бъде опасно горещо, но се очаква да започне захлаждане, което ще бъде съпроводено от локално проливни валежи, гръмотевични бури и градушки - първо в Западна и Централна България, а през нощта срещу петък и в петък - и на изток.

През почивните дни максималните температури съществено ще се понижат. Ще бъде ветровито, с повишена вероятност за валежи, на места интензивни и придружени от гръмотевици.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Весела Димитрова: Ансамбълът чака с нетърпение Олимпиадата
Весела Димитрова: Ансамбълът чака с нетърпение Олимпиадата
Героят за Швейцария: Ще се обадя на Робърт Де Ниро за моята роля
Героят за Швейцария: Ще се обадя на Робърт Де Ниро за моята роля