НОВИНИ

Румен Радев изпрати олимпийците ни с пожелание да извоюват желаните успехи (Снимки)

румен радев връчи българския флаг нашите олимпийци
bnt avatar logo
от БНТ
10:06, 29.06.2021
Чете се за: 01:35 мин.
Галерия
Слушай новината

Президентът Румен Радев връчи националния флаг на българската олимпийска делегация, която ще представлява страната ни на Олимпийските игри в Токио. На събитието присъстваха почти всички български спортисти със спечелени квоти и част от параолимпийците, които ще ни представят на Игрите в японската столица.

Снимки: Десислава Кулелиева, БНТ

„България е с богати спортни традиции, а олимпийските игри винаги са мост за приятелство. За мен е чест да връча националното знаме на вас - най-достойните, които ще ни представят на олимпиадата“, заяви в приветствието си държавният глава.

Председателят на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова прие знамето и пожела на спортистите тази година да чуят българския химн, който не е звучал на олимпийски игри от 2008 г. насам.

Румен Радев изпрати делегацията от 70 души с пожелание въпреки трудната година за спортистите да извоюват желаните от тях успехи.

България ще участва с близо 40 състезатели в започващите на 23 юли Олимпийски игри в Токио, които бяха пренасрочени с година по-късно заради пандемията. В японската столица се очаква да се представим в 13 спорта, сред които борба, вдигане на тежести, спортна стрелба, бокс, художествена гимнастика, лека атлетика и др.

Олимпиадата в Токио ще продължи от 23 юли до 8 август 2021 г.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Работник пострада при инцидент с автовишка на АМ "Марица"
Работник пострада при инцидент с автовишка на АМ "Марица"
Задържаха мъж, опитал да убие 17-годишно момиче в Бургас
Задържаха мъж, опитал да убие 17-годишно момиче в Бургас