НОВИНИ

Димитър Главчев и Рая Назарян поздравиха Магомед Рамазанов за олимпийската титла

Димитър Главчев и Рая Назарян поздравиха Магомед Рамазанов за олимпийската титла
bnt avatar logo
от БНТ
23:23, 09.08.2024
Чете се за: 01:55 мин.
У нас
Слушай новината

Още един златен медал за българския спорт. Борецът Магомед Рамазанов спечели олимпийската титла в категория до 86 килограма в свободния стил.

Горд и щастлив съм, посочва служебният премиер Димитър Главчев, цитиран във Фейсбук страницата на Министерския съвет.

И председателят на Народното събрание Рая Назарян поздрави Магомед Рамазанов за спечелената от него олимпийска титла в категория до 86 килограма свободен стил на Игрите в Париж, съобщиха от пресцентъра на парламента.

Уверявам Ви, че Вашето отлично представяне донесе огромна радост на всички българи и спомогна за това борбата да възвърне славата си на един от най-силните спортове на България, подчерта в поздравителен адрес до състезателя Рая Назарян.

"Знам, че шампионската титла на Олимпийски игри е мечта на всеки състезател, знам също, че пътят до постигането ѝ е изключително дълъг и осеян с трудности и изпитания. Радвам се, че въпреки препятствията по пътя си, Вие успяхте да постигнете Вашите цели на олимпийския тепих в Париж", отбеляза председателят на парламента.

Рая Назарян изрази увереността си, че победите на Магомед Рамазанов във френската столица ще бъдат помнени дълго и ще са вдъхновяващ пример за много млади спортисти и бъдещи борци.

"Пожелавам Ви все така категорично и безапелационно да побеждавате в схватките, да се радвате на здраве и благоденствие, а на Вашите треньори – да продължат да изграждат спортисти, които да прославят Родината по света!", добавя председателят на Народното събрание.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Джордан Алехандро Диас Фортун спечели титлата на троен скок в Париж
Джордан Алехандро Диас Фортун спечели титлата на троен скок в Париж