НОВИНИ

Димитър Илиев присъства на откриването на световното първенство по гребане

Димитър Илиев
Снимка: Министерство на младежта и спорта
bnt avatar logo
от БНТ
21:47, 18.07.2023
Чете се за: 03:00 мин.
Спорт
Слушай новината

Министърът на младежта и спорта Димитър Илиев присъства на церемонията по откриването на световното първенство по гребане до 23 години.

Шампионатът ще се проведе от 19 до 23 юли на Гребния канал в Пловдив. За отличията ще спорят повече от 800 гребци от 49 държави.

„За мен е чест да бъда сред най-добрите млади гребци в света. Горд съм, че това първенство се провежда именно в Пловдив – град, който се е доказал като отличен домакин за състезанията в този спорт. Благодаря на организаторите за положените усилия. Вярвам, че шампионатът ще протече отлично, защото разполагаме със страхотна инфраструктура – Гребния канал. Пожелавам успех на всички състезатели и треньори. Сигурен съм, че ще дадете всичко от себе си, ще постигнете поставените цели и ще си тръгнете от България удовлетворени. Бъдете здрави и преследвайте мечтите си“, каза министър Димитър Илиев в приветствието си към спортистите и треньорите.

Световното първенство в Пловдив се провежда и с подкрепата на ММС. България ще участва с три лодки на първенството - Емил Нейков на скиф, Иван Янкулов и Цветомир Маринов в дисциплината двойка без кърмчия и Станислав Григоров и Иван Григоров - двойка скул лека категория. В състезанието за резерви ще бъдем представени от Васил Шунтов - скиф.

На церемонията по откриването присъстваха заместник министър-председателят и министър на външните работи Мария Габриел, зам.-кметът на Пловдив Георги Титюков и членът на Изпълнителния комитет на Международната федерация Патрик Ромбаут.

По-рано през деня министър Илиев проведе среща със световната шампионка в скока на дължина при 20-годишните Пламена Миткова и представители на спортния клуб по лека атлетика „Локомотив“ - Пловдив. Илиев се запозна с тренировъчния процес и условията за подготовка на нашата състезателка, чиято цел е спечелването на олимпийска квота. Подготовката на всички наши спортисти е във фокуса на работата на екипа на ММС, категоричен бе министър Илиев. Представителите на клуба поискаха подкрепа за реновиране на лекоатлетическата писта, на която тренират над 250 млади таланти. Илиев разгледа и строежа на стадион “Локомотив”.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Йонас Вингегор постигна успех в часовникарския етап в Тур дьо Франс
Йонас Вингегор постигна успех в часовникарския етап в Тур дьо Франс
Няма данни за замърсяване в българската акватория на Черно море
Няма данни за замърсяване в българската акватория на Черно море