НОВИНИ

Димитър Кангалджиев поема временно поста главен секретар на МВР

Снимка: Архив/БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
12:54, 10.04.2024
Чете се за: 02:20 мин.
У нас
Слушай новината

Длъжността "главен секретар на МВР" ще изпълнява главен комисар Димитър Кангалджиев, досегашен заместник главен секретар, съобщиха от МВР. Той ще замени на поста главен комисар Живко Коцев. Кангалджиев ще изъпълнява длъжността до назначаването на титуляр.

Главен комисар Димитър Кангалджиев е роден на 15 март 1982 г. Той има магистърска степен по специалност „Право“ в Югозападния университет „Неофит Рилски“, и бакалавърска - по специалност „Противодействие на престъпността и опазване на обществения ред“ в Академията на МВР. Владее английски и руски език, показва информация в сайта на МВР.

През 2005 г. Кангалджиев започва работа в системата на МВР, като заема длъжността "разузнавач" първо в отдел „Криминална полиция“ при СДВР, а по-късно - в отдел „Контратероризъм“ в ГДБОП. В периода 2010 - 2015 г. е началник на група „Криминална полиция“ при РУП - Костинброд, след което до 2016 г. - началник на РУ - Ботевград. От 2016 до 2019 г. заема поста началник на сектор в отдел „Криминална полиция“ в ГДНП. От 2019 г. поема поста началник на сектор в отдел „Специални операции“ в ГДБОП, а от 30 май 2021 г. до 27 септември 2023 г. е заместник-директор на главната дирекция. Преминал е допълнителни курсове и специализирани обучения. Награждаван многократно за постигнати високи резултати в служебната дейност.

Със заповед на министъра на вътрешните работи, от 28 септември 2023 г. временно е преназначен на длъжност заместник главен секретар на МВР, а със заповед от 30 ноември същата година е титуляр на позицията.

С решение на Министерския съвет от 9 април 2024 г. днес президентът Румен Радев издаде указ, с който прекрати правомощията и освободи от длъжност главния секретар на Министерството на вътрешните работи Живко Коцев.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Температури до 28° днес
Температури до 28° днес
Левски представи двулицева фланлка по повод 110-ата годишнина от създаването на клуба
Левски представи двулицева фланлка по повод 110-ата годишнина от създаването на клуба