НОВИНИ

Димитър Кузманов се класира за четвъртфиналите в Хелзинки

Борил Гочев
от Борил Гочев
15:22, 17.11.2022
Чете се за: 01:50 мин.
Спорт
Димитър Кузманов
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Втората ракета на България в мъжкия тенис Димитър Кузманов се класира за четвъртфиналите на турнира от сериите Чалънджър в Хелзинки, Финландия, след като елиминира турския представител Алтуг Челикбилек.

Кузманов се наложи с 6:4, 6:3 за час и 24 минути игра, за да достигне до своя шест четвъртфинал от началото на сезона в надпреварите от сериите Чалънджър.

Двубоят започна с бърз гейм на 0 на сметката на Челикбилек, но оттам нататък Мико пое контрола върху сета и направи серия от пет поредни гейма, осъществявайки два поредни пробива по пътя си към успеха с 6:4 в първата част.

Във втория сет двамата си размениха по един пробив в петия и шестия гейм, но след 3:3 отново българинът взе инициативата и спечели оставащите три гейма, слагайки точка на спора след 6:3 във втората част.

В спор за място на полуфиналите Димитър Кузманов ще се изправи срещу победителя от двубоя между Леандро Риеди и Максимилиан Мартерер. До момента българинът не се е изправял срещу нито един от двамата.

На четвъртфиналите в Хелзинки ще има и още едно българско участие в лицето на Адриан Андреев, който вчера елиминира италианеца Матия Белучи.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лула да Силва: Бразилия се завърна в света
Лула да Силва: Бразилия се завърна в света
Бащата на изчезналия Сашко от Перник се е подложил на детектор на лъжата
Бащата на изчезналия Сашко от Перник се е подложил на детектор на лъжата