НОВИНИ

Димитър Манолов: Силната част на икономиката ни е много зависима от партньорства извън България

bnt avatar logo
от БНТ
19:26, 13.04.2020
Чете се за: 00:37 мин.
У нас

Силната част на икономиката ни е много зависима от партньорства, които се случват извън България. Това каза президентът на КТ „Подкрепа“ Димитър Манолов в предаването „Още от деня“.

Димитър Манолов, председател на КТ „Подкрепа“: Тези, които не са на работа, с нищо не са виновни. Трябва да намерим начин да споделим тежестите на всичко, което се случва. Мерките стават все по-тежки, защото определени хора отказват да ги спазват. Тези, които не искат да спазват мерките, когато са по-меки, правят така, че те да станат по-тежки.

Манолов предложи да се помисли за еднократен допълнителен платен отпуск за майки с деца, хора с увреждания и такива, които се грижат за тях. Но това, по думите му, не среща разбиране.

Тези хора без отпуски как ще отидат да почиват лятото? Това е нещо, за което също трябва да се помисли, посъветва Манолов.

Димитър Манолов, председател на КТ „Подкрепа“: Силната част на икономиката ни е много зависима от партньорства, които се случват извън България. Т.е. всичко, което се случва в България, е последица от нещо, което се случва на други места.

Машиностроенето, електрониката и електротехниката, химическата индустрия и фармацевтиката са секторите, които според Манолов са застрашени.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Европа започна да отпуска строгите мерки срещу коронавируса
Европа започна да отпуска строгите мерки срещу коронавируса
Чавдар Маринов е освободен от длъжност заместник-министър на земеделието
Чавдар Маринов е освободен от длъжност заместник-министър на земеделието