НОВИНИ

Онлайн медицински консултации чрeз специализирана платформа

Николай Минков
от Николай Минков
19:00, 13.04.2020
5309
Чете се за: 00:51 мин.
Здраве

Как в условията на социална изолация да получим навремена и професионална лекарска консултация без да се налага да посещаваме кабинет? Българска IT компания е разработила платформа, чрез която пациентът може да избере лекар, да си запази час и да комуникират онлайн.

Една необичайна консултация, онлайн, чрез специализирана платформа за връзка лекар - пациент. Тя е разработена от българска IT компания и е предоставена напълно безплатно, в периода на извънредното положение, за ползване от всички медици, желаещи да извършват онлайн консултации.

Иван- medcare.bg: Платформата дава възможност за запазване на часове, за онлайн консултация, аудио и видео комуникация между пациент и лекар, прехвърляне на файлове, консултация по документи. Задаване на писмени въпроси и отговаряне.

За да се възползваме от нея, не се налага свалянето на специално приложение. Нужно е само регистрация в сайта medcare.bg.

Само с няколко кликвания всеки пациент може да направи своя избор на лекар в базата данни, групирани по медицински специалности и да си запази час.

А в специално поле можем да опишем дори симптомите на заболяването си, за да може лекарят да вземе своето решение.

Най-често от платформата се възползват хора с хронични заболявания, при които се налага периодична консултация със специалисти.

Доц. Яна Симова - зав. отделение "Кардиология": В момента онлайн медицината ни помага страшно много тя ни позволява да направим контакта с нашите пациенти в услоивя на пандемия. Тя разбира се не заменя контакта на живо, но все пак ни дава възможност да помогнем дори и от поголямо расотяние на нашите пациенти.

До момента от платформата за онлайн медицински консултации са се възползвали над 10 000 пациенти.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Разпращат фалшиви спам имейли от името на здравното министерство
Разпращат фалшиви спам имейли от името на здравното министерство
Отрицателни са първите проби за коронавирус на моряците от фрегатата "Верни"
Отрицателни са първите проби за коронавирус на моряците от фрегатата "Верни"