НОВИНИ

Димитров и Маю допуснаха обрат в четвъртфиналите на двойки в Ротердам

Борил Гочев
от Борил Гочев
19:55, 16.02.2023
Чете се за: 02:00 мин.
Спорт
григор димитров разгроми карацев старта ротердам
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Григор Димитров и Никола Маю загубиха в четвъртфиналите на турнира на двойки от сериите АТР 500 в Ротердам, след като допуснаха обрат срещу изцяло германския тандем Кевин Кравиц и Тим Пюц.

Българо-френският дует отстъпи с 6:3, 3:6, 8:10 след час и 17 минути игра на централния корт в зала "Ахой" и по този начин Димитров и Маю трябваше да напуснат надпреварата.

В първия сет Григор и неговият партньор имаха нужда от един единствен пробив, за да стигнат до успеха с 6:3, но във втория Кравиц и Пюц отговориха подобаващо и изравниха сетовете, след като на свой ред имаха нужда от един единствен пробив.

В шампионския тайбрек германците взеха преднина в самото начало с 6-2 точки, но Димитров и Маю стигнаха до равенството при 6-6. Последва обаче серия от три поредни спечелени разигравания за Кравиц и Пюц, с която те си осигуриха три мачбола. Българо-френският тандем отрази първите два на собствен сервис, но при третия Григор прати топката в аут и така Кевин Кравиц и Тим Пюц се класираха за полуфиналите.

Въпреки поражението обаче турнирът за Димитров далеч не е приключил, тъй като утре по обяд той ще излезе на корта за мача си срещу Алекс Де Минор от четвъртфиналите на сингъл.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Левски измъкна победата от Шумен след 78:67
Левски измъкна победата от Шумен след 78:67
БТА отбелязва 125 години от създаването си
БТА отбелязва 125 години от създаването си