НОВИНИ

Директорът на Мастърса в Париж: Имаме 154 000 продадени билета, счупихме рекорда си от 2019 г.

Седрик Пиолин тенис Франция Париж Мастърс 2022
Снимка: FFT / Christophe Guibbaud
bnt avatar logo
от БНТ
13:29, 31.10.2022
Чете се за: 03:12 мин.
Спорт
Слушай новината

Вече имаме 154 000 продадени билета, счупихме рекорда си от 2019 г. Това обяви щастливият директор на тенис турнира в Париж и бивш шампион Седрик Пиолин. Легендата на френския тенис замени на поста Ги Форже, който заемаше поста в продължение на 9 години.

Запитан за новото си амплоа, Пиолин каза, че е много горд да бъде в новата си роля на директор. Французинът, който за първи път е начело на турнир от такъв ранг, подчерта, че отговорността събитието да протече възможно най-гладко е много голяма, но и че има всички предпоставки това да се случи.

"Хубаво е, че ще има много публика в залата. Вече имаме 154 000 продадени билета. Счупихме рекорда си за 2019 г., която е нашата еталонна година. Смятаме, че това е голям успех за тениса. Вълнуваме се много, че турнирът ще се случи и тази година в Париж", заяви бившият френски тенисист, който достига до номер 5 в света през 2008 година.

Той обърна внимание на участниците в тазгодишното издание, като подчерта, че винаги ги има страховете до последно дали ще дойдат най-добрите играчи в света.

"Всички нямаме търпение да разберем ще успее ли Новак Джокович да спечели седма титла тук или някой друг ще грабне купата", сподели Пиолин.

Турнирът бележи края на кариерата на френския състезател Жил Симон.

"За него е привилегия да избере мястото и времето, в които да се поклони пред своята публика. Бихме искали да му отдадем почит, както трябва. Той е един от големите френски шампиони и заслужава специална церемония, като тази на Жо-Вилфред Цонга", обясни Пиолин.

Запитан дали може да се говори за едно залязващо френско поколение в тениса, Пиолин отговори, че това е така.

"Ришар Гаске вече няма същия блясък като преди няколко години. Искаме да видим младите, но това отнема време, за да се изградят и да достигнат национално ниво. Надяваме се, че много бързо ще имаме имена, които днес са непознати за широката публика, но които ще се превърнат в световни звезди през следващите няколко години", заключи бившият шампион на Франция.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Български автори участваха в "Четене за свободата" в София (Снимки)
Български автори участваха в "Четене за свободата" в София (Снимки)
Григор Димитров започва утре участието си в Мастърса в Париж
Григор Димитров започва утре участието си в Мастърса в Париж