НОВИНИ

Директорът на РЗИ - София лично е взел решение да отмени карантината на президента Радев

директорът рзи софия лично взел решение отмени карантината президента радев
Снимка: Архив/БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
17:38, 21.10.2020
Чете се за: 00:54 мин.
У нас

След три отрицателни PCR теста директорът на РЗИ - София Данчо Пенчев лично е взел решение да отмени карантината на президента Румен Радев. Това съобщи пред медиите самият Пенчев.

Днес от президентството потвърдиха за "По света и у нас", че след кацането си в София вчера, президентът Румен Радев отново си е направил тест за коронавирус. Резултатът е бил отрицателен и е потвърден от две независими лаборатории.

Румен Радев е дал отрицателен тест за COVID-19 и след пристигането си от Естония

Вчера Радев прекъсна посещението си в Естония и се върна с делегацията си на Летище София, след като естонската президентка съобщи, че е получила информация, че държавният ни глава е имал контакт с COVID заразен преди пристигането си в страната.

От президентската администрация отговориха, че президентът "няма контакт с лице с установен към конкретния момент положителен резултат от тест за коронавирус".

По-късно Радев заяви пред журналисти на Летище София, че нито той, нито неговата делегация са били поставяни под карантина в Естония, и определи акта като пример за активно мероприятие "организирано от "негови доброжелатели в кавички".

Борисов е възложил на ДАНС и ДАР да проверят кои са "доброжелателите" на Радев

След изказването на президента, днес премиерът Бойко Борисов заяви, че възложил на ДАНС и ДАР да проверят кои са "доброжелателите" на Радев.

"Помолих колегите от ДАНС и ДАР да проверят кои са тези "доброжелатели", които искат да минират действията на правителството и на президентската институция или какви са тези конспиративни теории и кой би искал вътре в България да попречи на нещо, което е толкова полезно за България", заяви премиерът Борисов от официалния си Фейсбук профил.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Убитият френски учител получава Ордена на Почетния легион
Убитият френски учител получава Ордена на Почетния легион
Облъчват с бактерицидни лампи класните стаи в русенско училище
Облъчват с бактерицидни лампи класните стаи в русенско училище