НОВИНИ

Румен Радев: Нито аз, нито моята делегация сме поставяни под карантина в Естония

bnt avatar logo
от БНТ
18:56, 20.10.2020
Чете се за: 00:37 мин.
У нас

Противно на спекулациите - нито аз, нито моята делегация сме поставяни под карантина в Естония.

Това заяви президентът Румен Радев пред журналисти на Летище София. Днес той изненадващо прекъсна посещението си, след като от естонска страна съобщиха, че разполагат с данни, че държавният ни глава е имал контакт с COVID заразен, преди да пристигне в Естония.

"Искам да благодаря на моите доброжелатели в България, които дълбоко загрижени за моето здраве, за здравето на моите колеги президенти, за моите международни изяви, побързаха зад гърба ми да представят пред естонската страна своята версия за контакт с COVID-19. За мен това е пример за активно мероприятие", коментира президентът.

И допълни, че от началото на кризата с коронавируса е в непрекъснат контакт с хиляди хора навсякъде, но стриктно спазва всички здравни мерки и не е имал проблем, няма такъв и сега.

"В рамките на по-малко от седмица имам два теста - във вторник за Гърция, и вчера, за да са спокойни моите колеги в Естония", допълни държавният глава.

Той обясни, че се намира в чудесна физическа форма, няма симптоми на заболяване, и пожела същото на своите "доброжелатели".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нов тип тестове за коронавирус на летище Хийтроу
Нов тип тестове за коронавирус на летище Хийтроу
Стана ясен първият съперник на Григор Димитров на турнира в Антверп
Стана ясен първият съперник на Григор Димитров на турнира в Антверп