НОВИНИ

Днес ще преобладава предимно слънчево време

bnt avatar logo
от БНТ
05:55, 10.11.2023
Чете се за: 02:10 мин.
У нас
Слушай новината

Днес ще преобладава слънчево време. Преди обяд на отделни места в равнините и котловините видимостта ще е временно намалена. Постепенно облачността от запад-югозапад ще се увеличава и след обяд в Югозападна България ще има валежи от дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югоизток. Минималните температури ще бъдат предимно между 2 и 7 градуса, по-високи на морския бряг. Максималните температури ще бъдат между 12 и 17 градуса, в София около 11 градуса.

По Черноморието ще преобладава слънчево време, но по-късно след обяд облачността от запад ще се увеличава. Ще духа до умерен югоизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 14 - 16 градуса.

Над планините облачността ще е значителна. Около и след обяд в масивите от Югозападна България ще има валежи от дъжд, над 1800 метра - от сняг. Ще духа умерен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 8 градуса, на 2000 метра - около 3 градуса.

В събота на много места ще има валежи от дъжд, с повишена вероятност в отделни райони да са значителни по количество. Вятърът от юг временно ще се усили, повече в Източна България, северно от планините и в по-голямата част от страната максималните температури между 15 и 20 градуса.

В неделя валежите навсякъде ще спрат, облачността за кратко ще се разкъса и ще намалее. Ще духа предимно умерен вятър от запад-северозапад. Температурите ще се понижат.

В началото на следващата седмица ще преобладава облачно време. На много места ще има валежи от дъжд, повече като количество ще бъдат в понеделник в Южна България.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Депутатите обсъждат ветото на президента на закона за енергетиката и отпадането на карантината при COVID-19
Депутатите обсъждат ветото на президента на закона за енергетиката и отпадането на карантината при COVID-19
Адриан Манарино и Павел Котов оформиха втория полуфинал на Sofia Open
Адриан Манарино и Павел Котов оформиха втория полуфинал на Sofia Open