НОВИНИ

Дневните температури днес още малко ще се понижат

bnt avatar logo
от БНТ
06:01, 18.07.2022
Чете се за: 01:55 мин.
У нас
Слушай новината

Днес ще бъде предимно слънчево, отново над източните райони с временни увеличения на облачността и на отделни места в югоизточните, а след обяд в централните южни райони ще превали слаб дъжд. Ще духа слаб, в Източна България до умерен изток-североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 27° и 32°, в София - около 26°.

Над Черноморието ще има временни увеличения на облачността, но само по южното крайбрежие ще превали слаб дъжд. Ще духа до умерен изток-североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 24° и 27°. Температурата на морската вода е 23 - 26°. Вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала.

Над планините ще бъде предимно слънчево. В следобедните часове ще има купеста облачност, но само в Източните Родопи ще превали краткотраен дъжд. Ще духа до умерен североизточен вятър. Температурите още малко ще се понижат и максималната на 1200 метра ще бъде около 21°, на 2000 метра - около 14°.

През следващите дни ще бъде предимно слънчево и температурите ще се повишават, към петък максималните ще са между 33° и 38°. Във вторник и сряда ще духа слаб, в източните райони до умерен вятър от изток-североизток. В четвъртък вятърът ще се ориентира от северозапад, а в петък в Дунавската равнина и Горнотракийската низина временно ще се усили.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Войната: Русия укрепва позиции в Южна Украйна
Войната: Русия укрепва позиции в Южна Украйна
Украинският президент Володимир Зеленски уволни главния прокурор
Украинският президент Володимир Зеленски уволни главния прокурор