НОВИНИ

До 10 години затвор грозят полицая, прострелял момче в Плевен

Вън от опасност е животът на пострадалия младеж

bnt avatar logo
от БНТ , Репортер: Зорница Илиева
19:00, 07.06.2024
Чете се за: 02:25 мин.
У нас
Слушай новината

Между 2 и 10 години затвор заплашват полицая, прострелял 19-годишно момче в Плевен, съобщиха от Районната прокуратура в града. Мъжът е служител на „Криминална полиция" и не е задържан, тъй като е съдействал на разследващите и според тях няма опасност да се укрие. Младежът беше приет в болница с опасност за живота, опериран е и вече е вън от опасност.

Сутринта семействата и приятелите на младежите, по чиято кола беше стреляно, се събраха на протест пред болницата с искане за прозрачност и справедливи наказания.

"Когато ни казаха да отбием и шофьорът тръгна да отбива, аз през това време се обърнах, за да видя как изглеждат хората и видях, че са доста едри мъже, при което се изплашихме всички и всички казахме да бягаме. В момента, в който избягахме, вече се чу изстрелът и видях момичето до мен как се превиваше, как не можеше да диша, просо гледката беше ужасна", разказа Антон Иванов – потърпевш.

„Стреляш и тръгваш, заминаваш, не знаеш какво … Криеш се. Какви полицаи са това? Каква? Вместо да защитават децата ни, те ги убиват по улиците. Страхуваме се, че всичко това може да се потули, че вчера можеше да се измисли какво ли не. Страхувах се, че може би децата ни ще излязат виновни накрая от потърпевши“, допълва Елка Цветанова – майка на единия младеж.

„Според мен и екипът от хора, с които аз работя тук става въпрос за изцяло некомпетентна, неадекватна и непрофесионална реакция от страна на полицейските служители. Разговарях с бащата на пострадалото момче. На него му казах, че по никакъв начин не толерираме това поведение от страна на полицейските служители. И го уверих, че всеки ще си понесе отговорността“, заяви Калин Стоянов – министър на вътрешните работи.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тодор Янчев: Целта и идеята ни е да работим с повече българи и да ги развиваме
Тодор Янчев: Целта и идеята ни е да работим с повече българи и да ги развиваме
Виктор Киров е финалист на сингъл на турнир от ITF в Кипър
Виктор Киров е финалист на сингъл на турнир от ITF в Кипър