НОВИНИ

Райони с опасно горещо време в близките дни

bnt avatar logo
от БНТ
13:19, 07.06.2024
Чете се за: 02:12 мин.
У нас
Слушай новината

Все по-горещо ще бъде през следващите дни с температури в по-голямата част от страната над 30°. Ще има и райони с опасно високи температури, стойности над 35°. Днес максималните температури ще бъдат между 28° и 33°, по Черноморието - от 25° до 28°. В следобедните часове в по-голямата част от страната ще остане слънчево, но на отделни места, главно в планинските райони, е възможно да превали и прегърми. Ще духа слаб, на морския бряг - умерен източен вятър.

През нощта ще бъде ясно. Ще духа слаб южен вятър. Минималните температури в съботния ден ще бъдат между 15° и 20°, в София - 16°, а максималните - между 30° и 35°, в София - около 30°. Ще бъде слънчево, но след обяд, с по-голяма вероятност в планинските райони от Западна България, ще превали и прегърми. Ще духа слаб вятър от юг-югоизток.

По Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са от 25° до 28°. Температурата на морската вода е 23 - 24°. Вълнението на морето ще бъде слабо.

Много добри условия за туризъм в планините – слаб до умерен северозападен вятър, предимно слънчево време, с изолирани следобедни превалявания.

На Балканите ще бъде слънчево, но след обяд и там на отделни места, главно в планинските райони от полуострова, ще превали и прегърми. Температурите в столиците ще бъдат от 30° до 35°.

Все по-горещо ще бъде през следващите дни с температури в по-голямата част от страната над 30°, а на немалко места - и над 35°. Ще бъде слънчево, с по-голяма вероятност за изолирани превалявания главно в планинските райони, на повече места в страната валежи и гръмотевици ще има в сряда.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Александра Начева и Габриела Петрова се класираха за финала на троен скок на ЕП по лека атлетика в Рим
Александра Начева и Габриела Петрова се класираха за финала на троен скок на ЕП по лека атлетика в Рим
Прокуратурата ще привлече като обвиняем полицая, стрелял срещу младежи в Плевен
Прокуратурата ще привлече като обвиняем полицая, стрелял срещу младежи в Плевен