Седмици преди Великден, животновъди алармират, че търговската мрежа е залята от вносно, замразено месо, на много по-ниска цена от тази на родните производители. Това според тях изправя браншът на колене.
Тази година ще плащаме за българско агнешко месо с 5 лв. повече от миналата година. Причина за това са двойно по-високите цени на зърното, а и не само.
В момента производителите продават месото за 8-10 лв на килограм, а в магазините то е между 18-23 лв. Като преди Великден може да скочи до 25 лв, което вече е спекула. Това каза за БНТ Симеон Караколев, председател на Националната овцевъдна и козевъдна асоциация.
Можем да разпознаем българското месо, което е със син печат. Червеният печат означава, че месото е вносно.
Вижте повече в репортажа от Мирела Дончева
                                            
                    
                        Санкциите и собствеността на "Лукойл" - има ли опасност от недостиг на горива?
                    
                    
                                            
                    
                        "Ние вече не живеем - отидоха на концерт, а ни ги върнаха в ковчези": Кочани
                    
                    
                                            
                    
                        Заседание на Комисията по бюджет и финанси към Тристранния съвет: На фокус Бюджет 2026