НОВИНИ

До 4 юни ще бъде определено място за измервателна станция на въздуха в Русе

юни определено измервателна станция въздуха русе
bnt avatar logo
от БНТ
21:22, 18.05.2021
Чете се за: 01:22 мин.
У нас
Слушай новината

До 4 юни ще бъде определена площадка за поставяне на автоматична измервателна станция за качеството на атмосферния въздух в Русе. Това заяви министърът на околната среда и водите Асен Личев на среща с кмета на община Русе Пенчо Милков в МОСВ. На нея присъстваха и експерти от Изпълнителна агенция по околна среда (ИАОС). Автоматичната измервателна станция е на Община Русе.

Министърът на околната среда и водите се ангажира да възложи проверка на комплексното разрешително на голямо предприятие в града, което по думите на кмета системно се нарушава от въпросната фирма.

„Гарантирам, че ако има злоупотреби, органите, които са издали разрешителното, и тези, който го контролират, ще си понесат административните последствия. Ако е допуснато нарушение, което води до задължително изменение на разрешителното, ще бъдат наложени санкции по най-бързия начин“, категоричен беше министър Личев.

Министърът се ангажира да се осъществят дипломатически контакти за включването на Община Русе в Международна експертна група Румъния - България по спогодбата за околната среда, в която се разглежда и качеството на въздуха.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Разбиха група за разпространение на кокаин и сводничество
Разбиха група за разпространение на кокаин и сводничество
Антъни Иванов ще плува във финала на 200 метра бътерфлай
Антъни Иванов ще плува във финала на 200 метра бътерфлай