НОВИНИ

До часове: Меси подписва нов договор с Барса

меси
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
10:11, 02.06.2021
Чете се за: 01:42 мин.
Спорт
Слушай новината

Мегазвездата на Барселона Лионел Меси ще подпише нов договор с каталунците, който го обвързва на "Ноу Камп" до лятото на 2023 г., съобщава испанският спортен ежедневник "Марка".

Според изданието всичко между аржентинеца и ръководството на Барса вече е договорено, като се очаква контрактът да бъде официализиран до часове.

Шесткратният носител на "Златната топка" бе много близо до раздяла с тима, в който прекара цялата си професионална кариера, след като официално поиска да си тръгне от "Ноу Камп" през лятото на 2020, но бе задържан от огромната неустойка, която трябваше да плати.

Връщането на президентския пост на Жоан Лапорта и привличането на близкия приятел на Мести Серхио Агуеро са повлияли на решението на аржентинеца да остане в Барселона.

Вчера Лапорта разкри, че преговорите с Меси са на финалната права и скоро ще бъдат финализирани, като според "Марка" това ще се случи още днес.

По този начин Барселона ще запази най-важния си играч, а клубът вече реализира и два входящи трансфера, взимайки като свободни агенти дуото от Манчестър Сити Серхио Агуеро и Ерик Гарсия.

Поради финансовите проблеми на клуба се очаква и другите нови попълнения на каталунците да са без трансферна сума - Жоржиньо Вайналдум от Ливърпул и Мемфис Депай от Лион.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Българските колоездачи продължават да жънат победи в Африка
Българските колоездачи продължават да жънат победи в Африка
Джокович не се затрудни на старта в Париж
Джокович не се затрудни на старта в Париж