НОВИНИ

До два дни трябва да приключи проверката за починалата бременна жена в Благоевград

bnt avatar logo
от БНТ
10:59, 15.03.2021
Чете се за: 02:57 мин.
Още
Слушай новината

До два дни трябва да приключи проверката в болницата в Благоевград по случая с починалата след усложнения от коронавирус 42-годишна бременна жена. Тя е постъпила за лечение в многопрофилната болница миналият понеделник.

От МБАЛ-Благоевград твърдят, че е направено всичко възможно да бъде спасен животът на жената. Свикана е била специална лекарска комисия, за да се назначи най-правилното лечение. Правен е опит и жената да бъде транспортирана за болница в София. Дали има грешка в лечението предстои да установят две проверки - вътрешноболничната и тази назначена от Медицински надзор.

Няколко дни преди да постъпи в болницата в Благоевград, жената е била с температура и оплаквания. След като състоянието ѝ се влошава тя е приета за болнично лечение.

Бременна жена от Разлог почина след усложнения от COVID-19

"Тя беше в увредено състояние, не много тежко, но увредено, трудно дишане, температура, лека цианоза. Предвид тежкото ѝ състояние веднага я насочих към реанимация. Това се случва в понеделник. Във вторник на обяд, предвид влошаване на състоянието ѝ, беше организирана и направена лекарска комисия, която да отсъди диагностично-лечебния процес", заяви Огнян Митев, директор на МБАЛ-Благоевград.

От болницата в Благоевград твърдят, че са направили опит да преведат бременната жена за лечение в столично специализирано заведение, след като състоянието ѝ се влошило.

"Категорично казаха, че няма възможност, поради това, че леглата и при тях са заети, но другото, което направихме, уточнихме с хора, които все пак са в академична среда, в медицински институт, завеждат COVID отделения към "Майчин дом", уточнихме терапия и така всичко, което е нужно за лечението на бременната и мисля, че при това положение дали ще бъде в София или тук, с уточнена терапия и грижи същите, няма голямо значение", допълни Огнян Митев.

В момента в болницата в Благоевград се лекуват още три бременни жени с коронавирус. Две от тях са с леки симптоми, една със средни.

Потърсихме и позицията на "Майчин дом" в София, където е правен опит да бъде настанена бременната жена, според директора на болницата в Благоевград. Очаква се още информация по случая.

Автор: Станислава Николова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Автогол върна Юнайтед на второто място във Висшата лига
Автогол върна Юнайтед на второто място във Висшата лига
Крадци нахлули в домовете на двама от ПСЖ, държали семействата им за заложници
Крадци нахлули в домовете на двама от ПСЖ, държали семействата им за заложници