НОВИНИ

До утре сутрин валежите почти навсякъде ще спрат

bnt avatar logo
от БНТ
13:00, 16.10.2021
Чете се за: 02:17 мин.
У нас
Слушай новината

Днес валежите ще продължат, като значителни количества ще има на места в източните райони, където остава в сила и предупреждение от втора степен. Постепенно обаче дъждът ще отслабва и в Югозападна България след обяд валежите ще спрат и облачността ще се разкъса. Максималните температури ще са предимно между 10° и 15°.

През нощта места в Северна България и по Черноморието все още ще има слаби валежи, но до утре сутринта почти навсякъде ще спрат. Минималните температури в неделя сутрин ще са от 6° до 11°. През деня облачността ще е значителна, на изолирани места със слаби превалявания. Ще продължи да духа слаб, в източните райони умерен северозападен вятър.

Максималните температури ще са между 11° и 16°, по морския бряг на между 15° и 18°. В сутрешните часове по северното крайбрежие все още ще превалява. Вълнението на морето ще отслабне и ще е около 2 - 3 бала.

В планините ще е облачно с валежи от дъжд, над 1800 метра - от сняг.
Ще духа умерен вятър от изток-северозток, по високите части от северозапад.

И към времето на континента - облачно, ветровито, с валежи от дъжд и сняг ще бъде в централните и северните райони от Скандинавския полуостров, във Финландия и северните райони от Европейска Русия. Валежи ще има и на места в Западна Европа, а слънчево ще бъде в районите около Алпите. На Балканите валежи все още ще има в централната и южната част от Гърция.

У нас през новата седмица времето ще се подобри. В понеделник все още на отделни места, главно в Стара планина и Рило-Родопския масив, ще има слаби превалявания, но през следващите дни вече ще е без валежи, а дневните температури ще тръгнат нагоре и към четвъртък ще доближават, на места и ще надхвърлят 20°.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Инфантино: Световно първенство през две години дава на страните шанс да мечтаят
Инфантино: Световно първенство през две години дава на страните шанс да мечтаят
Треньорът на Асколи хвали Атанас Илиев
Треньорът на Асколи хвали Атанас Илиев