НОВИНИ

Докъде стигна ремонтът на пътя за Клисурския манастир?

Карина Караньотова
от Карина Караньотова
12:20, 24.08.2022
Чете се за: 02:35 мин.
У нас
Слушай новината

Докъде стигна ремонтът на пътя за Клисурския манастир, който започна в началото на летния сезон, днес провери кметът на София Йорданка Фандъкова. Ремонтът обхваща малко над 3 километра при квартал "Вердикал" до манастира "Света Петка".

Ремонтираното трасе е 3 километра и 300 метра и реконструкцията е на финала, ремонтът трябва да е напълно готов до септември. След това ще започне ремонт и на долната част на пътя. В момента той е в много лошо състояние, защото не е поддържан от десетилетия.

"Взехме решение, че ще направим ремонти на участъка. Той е малко повече от 1 км, в много тежко състояние, от началото на септември започва ремонтът. Ще бъде много трудно, защото няма обходен маршрут, ще се прави на малки участъци и движението ще бъде в едната лента със светофар, но наистина пътят е в лошо състояние и трябва да имаме търпение. До края на годината трябва да бъде готов. Обещах на игуменката, че за храмовия празник, който е през октомври, ще направим този участък", заяви кметът на София Йорданка Фандъкова.

9 са големите реконструкции, които се извършват на територията на столицата в момента, като забавяне има само при реконструкцията на трамвайното трасе на бул. "Цар Борис III".

Кметът на София обяви, че утре ще бъде сформирана работна група, в която ще участват представители на общината - "Топлофикация", енергийното министерство и Българският енергиен холдинг.

Снимки: БГНЕС

Целта е в кратък срок да се направи план за оздравяване на дружеството и да се намери вариант за функциониране на "Топлофикация" при условия на постоянно покачваща се цена на газа.

Прогнозата е, че при тези цени дружеството ще натрупа нови 500 милиона лева задължения и трябва да се вземат спешни мерки, за да се осигури предстоящият отоплителен сезон.

Вижте още в прякото включване на Карина Караньотова.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Очаква ни слънчев уикенд след поредица дъждовни дни
Очаква ни слънчев уикенд след поредица дъждовни дни
Пламен Петров: Левски е най-популярният клуб в България
Пламен Петров: Левски е най-популярният клуб в България