НОВИНИ

Долината на смъртта в Калифорния е най-горещото място в света

Милен Атанасов
от Милен Атанасов
20:53, 18.08.2020
5072
Чете се за: 00:35 мин.
По света

Долината на смъртта в Калифорния оглави трайно класацията на най-горещите и сухи места в света. Измерената през уикенда температура от 54,4 градуса е рекорд в световната история, който обаче може да бъде подобрен още тази седмица.

Сухо и горещо. Любителите на екстремния климат определено се чувстват на място в калифорнийската Долина на смъртта. Най-високата температура на планетата, измерена в района, превръща информационните табла с текущи данни в любим фон за селфи. Водачите на туристически групи не престават да напомнят, че разходките на открито из природния парк след десет часа сутринта са повече от голям риск.

"Жегата тук е суха. Иначе пейзажът е красив. Туристите са малко, наслаждават се на престоя си в Долината на смъртта и се надяват на много горещ ден", коментира туристът Тим Майер.

Предупредителни табели съветват да не се шофира в часовете, когато слънцето е най-силно. Синоптиците очакват пик на сухата вълна от Аризона да превърне тази седмица в най-горещата за последното десетилетие. За тази статистика допринасят и продължителните горски пожари в Калифорния.

СНИМКИ: БГНЕС

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пуснаха на свобода спасени и излекувани птици
Пуснаха на свобода спасени и излекувани птици
От неолита - следите и ритуалите на първите земеделци в полетата на Добруджа
От неолита - следите и ритуалите на първите земеделци в полетата на Добруджа