НОВИНИ

Мишел Обама: Доналд Тръмп е неправилният президент на САЩ

Биляна Бонева
от Биляна Бонева
20:30, 18.08.2020
Чете се за: 01:03 мин.
По света

С остри критики между американския президент и бившата първа дама на САЩ предизборната кампания в страната навлиза във финалната си фаза.

На Националния конгрес на демократите, на който Джо Байдън официално трябва да бъде избран за кандидат-президент, Мишел Обама заяви, че "Доналд Тръмп е неправилният президент на САЩ". Тръмп отговори с гневeн коментар.

Остра, пламенна, безпрецедентна - с речта си Мишел Обама загърби традиционната роля на бивша първа дама. За първи път съпруга на бивш президент критикува настоящ.

"Доналд Тръмп е неправилният президент за страната ни. Имаше повече от достатъчно време, за да докаже, че може да свърши работата, но явно не става за нея. Той не може да отговори на изискванията. Той просто не може да бъде това, от което се нуждаем, за да се застъпи за нас. Колкото - толкова", категорична беше Мишел Обама.

Тръмп отговори лаконично.

"Честно да ви кажа, нямаше да съм тук, ако не беше Барак Обама. Нямаше да съм в Белия дом, ако не беше Барак Обама, защото той свърши много зле работата".

Демократите влизат в последната предизборна битка без екзалтирани тълпи от симпатизанти и без пищност, а дистанционно и виртуално. Историческата значимост на конгреса не се ограничава с това. Бившият губернатор от Охайо републиканецът Джон Кейсик призова съпартийците си да не гласуват за Тръмп.

"Цял живот съм бил републиканец, но сега това отива на заден план. Ако живеехме в нормални времена, вероятно това никога нямаше да се случи, но това не са нормални времена", заяви Джон Кейсик.

Според социологическите проучвания демократът Джо Байдън води пред Доналд Тръмп. Неизвестна остава реакцията на демократите заради виртуалния формат на конгреса, но големи промени в нагласите на избирателите не се очакват.

Във втория ден на Конгреса подкрепа за Байдън ще даде бившият американски президент Бил Клинтън.

Националният конгрес на републиканците е следващата седмица.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
От неолита - следите и ритуалите на първите земеделци в полетата на Добруджа
От неолита - следите и ритуалите на първите земеделци в полетата на Добруджа
В Северна Македония се споразумяха за формиране на ново правителство
В Северна Македония се споразумяха за формиране на ново правителство