НОВИНИ

Протестно автошествие в Габрово. Протести в Русе и Варна

bnt avatar logo
от БНТ
19:50, 18.08.2020
Чете се за: 00:35 мин.
Регионални

В Габрово недоволни от управлението на страната излязоха на протестно автошествие.

В колона протестиращите шестваха по улиците на града и скандираха "Оставка". До блокади на възлови кръстовища и булеварди не се стигна. Инициативата премина мирно, без ескалация на напрежението. Недоволните граждани се заканиха да продължат с протестите, всеки вторник до оставка.

Днес протестиращите в Русе решиха да напуснат площад „Свобода" в центъра на града и блокираха възлово кръстовище в квартал „Здравец". След 18,30 ч. за около час те поетапно блокираха бул. „Липник" и улица „Никола Петков". Срещаха разбиране от повечето шофьори, но имаше и изнервени. Въпреки това да конфликти не се стигна.

Протестиращите във Варна поискаха нови две оставки - този път на кмета Иван Портних и областния управител Стоян Пасев. Демонстрантите обявиха още, че няма да простят провокациите на градоначалника, които според тях е създал по време на срещата им с президента вчера. Недоволните от местната власт тази вечер поеха в посока пешеходната зона в централната част на града и няма да блокират кръстовища, тъй като са без полицейска охрана.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Затварят болница в Солун заради заразени с коронавирус
Затварят болница в Солун заради заразени с коронавирус
Започна делото за жестокото убийство в Галиче
Започна делото за жестокото убийство в Галиче