НОВИНИ

Засилени проверки на заведенията по морето в разгара на летния сезон

bnt avatar logo
от БНТ
19:00, 18.08.2020
Чете се за: 00:31 мин.
У нас

В разгара на летния сезон Агенцията по безопасност на храните и здравната инспекция правят засилени проверки на заведенията по морето.

Това лято освен за съответните разрешителни и качествена храна, инспекторите проверяват и спазват ли се противоепидемичните мерки.

Според двете институции сред най-честите нарушители са временните обекти, разположени край плажната ивица за лятото. Често получавали сигнали от граждани за персонал без маски.

При проверка днес, в заведение на случаен принцип в Морската градина на Бургас, в която участва и екип на БНТ, подобни нарушения не бяха констатирани.

"Спазени са изискванията, персоналът е с маски, има дезинфектанти за повърхности, за ръце. Лични здравни книжки – редовни. Нямаме нарушения в момента на проверката", заяви старши инспектор в РЗИ-Бургас Богомила Цветкова.

"Измерва се температурата в средината на продукта, за да се докаже тази безопасност на храните. Водят се записи, имат си изправни дигитални термометри", допълни Венка Ангелкова, инспектор в БАБХ-Бургас.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
От сряда земеделците могат да кандидатстват по подмерки COVID 1 и COVID 2
От сряда земеделците могат да кандидатстват по подмерки COVID 1 и COVID 2
Ерик Абидал също си тръгна от Барселона
Ерик Абидал също си тръгна от Барселона