В разгара на летния сезон Агенцията по безопасност на храните и здравната инспекция правят засилени проверки на заведенията по морето.
Това лято освен за съответните разрешителни и качествена храна, инспекторите проверяват и спазват ли се противоепидемичните мерки.
Според двете институции сред най-честите нарушители са временните обекти, разположени край плажната ивица за лятото. Често получавали сигнали от граждани за персонал без маски.
При проверка днес, в заведение на случаен принцип в Морската градина на Бургас, в която участва и екип на БНТ, подобни нарушения не бяха констатирани.
"Спазени са изискванията, персоналът е с маски, има дезинфектанти за повърхности, за ръце. Лични здравни книжки – редовни. Нямаме нарушения в момента на проверката", заяви старши инспектор в РЗИ-Бургас Богомила Цветкова.
"Измерва се температурата в средината на продукта, за да се докаже тази безопасност на храните. Водят се записи, имат си изправни дигитални термометри", допълни Венка Ангелкова, инспектор в БАБХ-Бургас.
След репортаж на БНТ: Купиха климатици за концертната зала на училище "Луи Брайл"
В Генерал Тошево привличат медици и учители чрез стипендии за дефицитни специалности
Задържани за измама: Българи създали фалшив QR код за плащане на паркинги