НОВИНИ

Висока скорост е основната версия за тежката катастрофа в Белгун

bnt avatar logo
от БНТ
17:15, 18.08.2020 (обновена)
Чете се за: 00:59 мин.
У нас

Висока скорост и загуба на управление на автомобила са причинили трагедията в каварненското село Белгун, която се разигра вчера в късния следобед.

36-годишният шофьор уби четирима души и рани двама. В пътния инцидент загинаха майка с две деца на 1 и 12 години, както и 41-годишен мъж. В критично състояние в болници са настанени 8-годишно момче и самият шофьор. Все още съществува опасност за живота на детето. Според разследващите, автомобилът не е участвал в гонка.

Колата връхлита майка с три деца и друг минувач на тротоара в центъра на село Белгун. На място загиват 40-годишна жена и мъж на 41 години. Две от момченцата са откарани във филиала на Спешна помощ в Каварна, но лекарите не успяват да ги спасят.

Злати Демирев е биологичният баща на най-малкото от децата, но отглежда всички с любов.

Лекарите от многопрофилната болница „Св. Анна" във Варна продължават да се борят за живота на третото дете. То е настанено в реанимация с травма на белия дроб и фрактура на челюстта.

Катастрофата е предизвикана от висока скорост и загуба на управление на автомобил, съобщиха от Апелативна прокуратура - Варна.

В хода на делото ще се изясняват конкретните причини, довели до тежкия инцидент.

Шофьорът е правоспособен от 7 години.

Гл. комисар Николай Хаджиев, директор на Главна дирекция „Национална полиция": Няма налагани глоби и наказания по закона за движение по пътищата. МПС-то е преминало годишен технически преглед и има валидна застраховка "Гражданска отговорност".

Разследването по случая се води от Окръжната прокуратура в Добрич.

Радослав Бухчев, окръжен прокурор на Добрич: Към момента не са наведени някакви такива данни за психически отклонения на водача. Кръвната проба и съответно за употреба на наркотични вещества ще бъдат готови, да кажем до 2-3 дни, най-късно.

Техническата експертиза за скоростта, с която е карал шофьорът ще бъде изготвена не по-рано от 10 дни, съобщиха още от прокуратурата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
БСП не подкрепя предложението на ГЕРБ за нова конституция и отхвърля поканата за консултации
БСП не подкрепя предложението на ГЕРБ за нова конституция и отхвърля поканата за консултации
Община Русе с апел: Не търсете прохладата в неохраняемите реки и язовири
Община Русе с апел: Не търсете прохладата в неохраняемите реки и язовири