НОВИНИ

Майка и двете й деца загинаха, след като бяха блъснати от кола на тротоар

bnt avatar logo
от БНТ
19:31, 17.08.2020 (обновена)
5808
Чете се за: 00:54 мин.
У нас

Тежка катастрофа отне живота на 4-ма души в каварненското село Белгун. Две от жертвите са деца - на 1 и 12 години. Загинала е и майка им и още един възрастен мъж. Трима са ранени.

В центъра на селото този следобед се разиграва истинска трагедия, когато 36-годишен жител на с. Белгун не успява да вземе завоя и връхлита върху тротоара, където са били жертвите и раненият.

Шофьорът няма провинения пътищата досега от 2013 година, когато е получил книжка.

Радослав Бухчев - окръжен прокурор на Добрич: Сам е бил в автомобила и помита стоящите на тротоара три деца и трима възрастни. Двамата от възрастните - майката на децата и още един жител на Белгун почиват на място. Две от децата също почиват на място, третото дете в момента е във Варна в болница.

Взета е кръвна проба от шофьора за алкохол и наркотици. Резултатът се очаква утре. В болница във Варна в критично състояние е 8-годишно момченце от загиналото семейство, самият шофьор също е с опасност за живота в добричката болница.

Главният прокурор Иван Гешев съобщи за случая в Туитър и коментира, че прокуратурата отдавна е предложила конкретни законодателни мерки за противодействие на войната по пътищата и очаква решения.

"Поредни невинни жертви на войната по пътищата. Прокуратурата отдавна предложи конкретни законодателни мерки за противодействие. Очакваме решения!", написа още той.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Протестиращи в Русе събират в урна исканията на хората
Протестиращи в Русе събират в урна исканията на хората
Марияна Николова обсъди с бизнеса критериите за безвъзмездна помощ за туроператорите
Марияна Николова обсъди с бизнеса критериите за безвъзмездна помощ за туроператорите