НОВИНИ

Румен Радев: Дневният ред е ясен - незабавна и безусловна оставка

bnt avatar logo
от БНТ
19:02, 17.08.2020 (обновена)
6754
Чете се за: 00:54 мин.
У нас

Държавният глава Румен Радев посети Варна. В 19:00 часа той се срещна с гражданите, които за пореден ден отстояват държавността в България.

"Министър-председателят явно не харесва как е съсипал държавата за последните 10 години и иска да му дадем възможност да я съсипе отново. Иска да вземе цялата държава като заложник за своето собствено оцеляване". Това заяви президентът Румен Радев във Варна.

Единственият отговор на тези мераци е категоричен отказ. Виждате какво става с хората 40 дни. Българите в много градове у нас и в чужбина скандират оставка. Най-големият страх на това управление е честни избори с машинно гласуване. За това е това протакане, за това е и тази криза, каза още държавният глава.

Изход от тази криза може да има по един единствен начин с оставка, за да влезем обратно в руслото на законността и да излезем от тази криза, заяви още президентът.

Румен Радев коментира и предложението на правителството за свикване на Велико Народно събрание:

Изобщо не трябва да става дума да се коментират тези предложения, внесени от министър-председател, който уби парламентаризма. Призовавам всички, които милеят за бъдещето на България, да не попадат в капана на Борисов. Да не се увличат изобщо в обсъждане на това "недоносче", наречено предложение за нова Конституция. Моето предложение в никакъв случай няма да го внеса в този парламент. Целта на Борисов не е рационална нова Конституция. Целта на Борисов е да не говорим за шкафчета, за корупция, за беззакония, за полицейщина, за административен рекет и да забравим, че му искаме оставката.

Изход, лечение от такава криза на доверието не е Велико Народно събрание, а оставка - незабавна и безусловна, каза още Румен Радев.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Марияна Николова обсъди с бизнеса критериите за безвъзмездна помощ за туроператорите
Марияна Николова обсъди с бизнеса критериите за безвъзмездна помощ за туроператорите
Откриха стар снаряд в Пирин, туристите да избягват маршрутите в местността “Казаните”
Откриха стар снаряд в Пирин, туристите да избягват маршрутите в местността “Казаните”