НОВИНИ

Жители на село Златар излязоха на протест заради липса на вода

bnt avatar logo
от БНТ
16:05, 18.08.2020
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

Жители на великопреславското село Златар протестират, защото от много години не е решен проблемът с водата. Те настояват кметът на общината да поднови работата по стар проект за водозахранване от язовир "Тича". Това е единственият начин да се реши генерално проблемът на четири села.

Недоволните от липсата на вода се събраха пред общината във Велики Преслав, защото очакват още днес да се намери решение на безводието. Според протестиращите реализацията на този проект ще спести водата, която сега се разлива при честите аварии и селото остава "на сухо" по 3 дни, а на места и по 6 дни.

Две са причините в село Златар да няма вода – ниският дебит на местния водоизточник и остарялата водопроводна мрежа, по която се губят десетки литри вода. Намерено е временно решение, прехвърля се вода от съседното село Драгоево, но тя не е достатъчна.

"Нека ни направят един режим, да кажат кой ден вода ще има. Когато си искат, тогава си пускат водата", предложи Венцислав Асенов.

"Да ни пуснат водата, докога ще е така, всяка година да идваме да правим протести и да няма никакво решение", заяви Снежа Миткова.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Димитър Кузманов се завърна с победа
Димитър Кузманов се завърна с победа
Лионел Меси поема към Милано?
Лионел Меси поема към Милано?