НОВИНИ

Ципов: Нека видим какво предлага Радев за Съдебната власт и конституционните разпоредби

bnt avatar logo
от БНТ
09:46, 18.08.2020
Чете се за: 00:54 мин.
Политика

Вчера ГЕРБ депозира проект за нова Конституция в парламента. Документът е изпратен до председателите на всички парламентарни групи в 44-тото Народно събрание и депутатите, нечленуващи в парламентарни групи.

Широк обществен дебат за промени в Конституцията искат от ВМРО. Те ще решат дали да подкрепят идеите на ГЕРБ след провеждането на коалиционен съвет. От БСП казаха, че предложенията на управляващата партия са опит за отместване на вниманието.

В сутрешния блок на БНТ заместник-председателят на ГЕРБ Красимир Ципов коментира вчерашното изказване на президента Радев във Варна, където той заяви, че проектът за конституция на ГЕРБ е "недоносче" и цели да отклони искането за оставка на премиера и провеждане на предсрочни избори.

"Той показа през целия си мандат, включително вече сме и в рамките на последната година от неговия мандат, че търси конфронтация, което не смятам, че нито е полезно за спазване на принципите за взаимодействие между различните власти, нито за българските граждани", каза Ципов.

"В крайна сметка като не желае да внесе свой проект в това Народно събрание, нека поне да го представи на обществото да видим какви са тези предложения и тогава да квалифицираме, ако мога така да се изразя. За мен е абсолютно неразбираемо едно такова поведение, но г-н Радев отдавна показа, че той не олицетворява единството на нацията и той се припознава по-скоро като политически лидер, като смята, че е необходимо да се изявява в качеството си на политически лидер, а не на президент", заяви заместник-председателят на ГЕРБ.

"Нека да видим какво предлага г-н Президентът и по отношение на Съдебната власт и по отношение на всички важни конституционни разпоредби", призова Ципов.

Вижте какво още каза депутатът от ГЕРБ във видеото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Аякс си връща Луис Суарес
Аякс си връща Луис Суарес
Кирил Десподов е с коронавирус
Кирил Десподов е с коронавирус