НОВИНИ

Доминик Собослай за мача България - Унгария: За последно ми се случи такова нещо в първенството до 12 г.

доминик собослай мача българия унгария последно случи такова нещо първенството
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
14:22, 13.11.2023
Чете се за: 03:10 мин.
Спорт
Слушай новината

Една от звездите в редиците на унгарския национален отбор по футбол Доминик Собослай коментира за пръв път казуса с визитата на "маджарите" у нас в мач от квалификациите за Евро 2024, който може да подпечата класирането на гостите на европейското първенство.

В интервю за унгарска медия Собослай призна, че за последно му се е случвало да не знае дали ще играе в даден мач, когато е бил едва 12-годишен, не увери, че всички в тима трябва да бъдат фокусирани изцяло върху предстоящия двубой.

"Може би последно ми се случи в първенството до 12 години, когато не знаех в неделя дали ще имаме мач в четвъртък. Но няма смисъл да се притеснявам какво се случва в България или защо ситуацията се получи така, ние се концентрираме само върху собственото си представяне. Ще се подготвим по същия начин, както за предишните ни мачове, и ще стигнем до европейското първенство", заяви футболистът на Ливърпул пред sportal.hu.

23-годишният халф на "маджарите" сподели още, че независимо от това какво ще се случи в следващите няколко дни, в четвъртък Унгария трябва вече да е сигурен участник на Евро 2024.

"Остават още два мача на националния отбор с България и Черна гора и това е по-важно от всичко друго. На нас, играчите, ни е забранено да се занимаваме с въпроса дали ще има мач срещу България. Вярвам, че никой от моите съотборници не мисли много за това. Ние сме настроени да играем два тежки мача, в които трябва да вземем шест точки. Не се занимаваме с окончателното решение за мача срещу България. Едно е сигурно - ако няма мач, ще се класираме за европейското първенство, а ако играем срещата, пак ще се класираме. В четвъртък вечер трябва да сме сигурен участник на европейското първенство, нищо друго няма значение, завърши Доминик Собослай.

Борислав Михайлов пред БНТ: Ако не се проведе мачът България - Унгария, страната ни я грози изключване от УЕФА

Община Пловдив: Нямаме възможност да предоставим стадион "Христо Ботев" за ползване на БФС

Борислав Попов, БФС: Стадион "Христо Ботев" има разрешение за ползване от ДПК, което означава, че може да се използва за футболни срещи

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мариус Куркински отбелязва 30 години на сцената с текстове на Чудомир (Снимки)
Мариус Куркински отбелязва 30 години на сцената с текстове на Чудомир (Снимки)
Община Пловдив: Нямаме възможност да предоставим стадион "Христо Ботев" за ползване на БФС
Община Пловдив: Нямаме възможност да предоставим стадион "Христо Ботев" за ползване на БФС